Zeilen in Europa? De mooiste manier om je vakantie door te brengen

Heb jij zin om jouw zonvakantie eens op een andere manier door te brengen dan alleen vanaf het strand op het land? Een zeilboot huren via Tubber kan dan de perfecte manier zijn om eens wat variatie erin te gooien. Lees gauw verder waar je het beste kan zeilen in Europa. 

Waar kan je het beste gaan zeilen? 

Europa biedt natuurlijk een uitgebreid assortiment aan gebieden waar jij met een zeilboot kan aanmeren. De grootste favoriet voor veel mensen is daarentegen wel echt het zuiden. In landen als Italië, Griekenland en Kroatië is het zeer populair om een zeilboot te huren en een weekje of langer te genieten van het water. 

Griekenland

De Griekse kust is groot en uitgebreid. Het kan daarom best een uitdaging zijn om een goed begin te kiezen van jouw vaarroute. Je kan kiezen uit de Ionische Zee met bijvoorbeeld Corfu als uitgangspunt. Maar je hebt ook de Peloponnesos, de Cycladen of de Egeïsche eilanden. Allemaal stuk voor stuk plekken met witte zandstranden en helderblauw water. In twee weken tijd kan je eiland hoppen met een specifieke vaarroute door een boot te huren via Tubber. 

Italië

Italië is natuurlijk een bekend land vanwege het heerlijke eten en de goede wijnen. Maar heb je er weleens over nagedacht dat je die ook van versnaperen op een zeilboot langs de kust? Op die manier kan je de prachtige natuur aanschouwen, en tegelijkertijd genieten van de kustlijnen waar je langs vaart. De Amalfi kust is daarbij een grote aanrader. Deze plek staat bekend om haar mooie gekleurde kustlijn en fantastische duikspots.

Kroatië

Een land dat wellicht wat minder voor de hand ligt maar toch echt zeer de moeite waard is, is Kroatië. In Kroatië raden we je aan de regio Istrië per boot te verkennen. De zee in Kroatië staat bekend om haar ijsblauwe kleur en je kan hier in de zomer genieten van een geweldige tijd op bijvoorbeeld het eiland Split, ook wel het oude Ibiza. Of ga bij Hvar langs, waar je niet alleen van de bruisende stranden kan genieten maar er ook een geweldig nachtleven is waarvoor je kort kan aanmeren.