Wat is een biminitop voor een boot?

biminitop

Een biminitop is een geweldige tool voor hen die vaak moeten varen. Het gaat in principe om een zonnescherm dat ervoor zorgt dat je niet in de zon zit. Maar naast de dekkende functie zijn er nog veel meer voordelen aan zo’n scherm. In dit artikel behandelen wij de kenmerken alsook de voordelen van een biminitop.

biminitop

Bimini

Een bimini is een zonnetent, in de vorm van een canvas-top, ondersteund door een metalen frame. Het is bestemd voor het beschermen tegen de invloeden van buitenaf tijdens het varen op zee. Denk dan aan zon en regen, die zowel je huid als het apparatuur op je boot kunnen beschadigen. Het is te verkrijgen in verschillende kleuren, waardoor je dus echt een scherm kunt kiezen dat past bij de uitstraling van jouw boot.

Bescherming tegen zon

Het eerste en belangrijkste van een biminitop is de bescherming die deze biedt tegen de zon. Varen is geen klusje dat in enkele minuten afgelopen is. Vooral niet als het gaat om vissen. Daarom is het cruciaal dat je de nodige maatregelen neemt om jezelf te beschermen tegen de zon. De dekkende functie van het scherm helpt heel wat, zodat het ontspannen op water makkelijk gaat.

Schermen

In de digitale era nu is er haast niemand te vinden zonder een toestel. Hetzelfde geldt ook voor hen op een boot. Deze hebben natuurlijk de nodige instrumenten voor het veilig kunnen varen, denk dan bijvoorbeeld aan GPS. Of onze welvertrouwde mobiele telefoon, die is ook onmisbaar. Het probleem is dat de zon het moeilijk maakt om deze schermen te lezen. Met een scherm boven het hoofd gaat het lezen veel makkelijker, ongeacht of het nou gaat om vaarinstrumenten of een e-book. Zeker een reden om te investeren in zo’n top.

Flexibiliteit

Een groot voordeel met een biminiblad is de flexibiliteit die je hebt. Je kunt het blad namelijk heel makkelijk opvouwen wanneer dat nodig is, om de zichtbaarheid te bevorderen bijvoorbeeld. Tegelijkertijd is ook het installeren en verwijderen van zo’n montage een eenvoudige klus. Ook wordt het identificeren van een boot en de individuen makkelijker dankzij de unieke top.