Waar spot je de mooiste wilde dieren? 

Hoewel je natuurlijk de meeste ‘gewone’ dieren in de dierentuin kunt zien, is het veel specialer om ze in het wild te zien. In het wild kunnen dieren zichzelf zijn. Ze zijn levendiger, actiever en vooral vrijer. Dus hou je van dieren en ben je benieuwd waar ter wereld je de mooiste en meest unieke dieren kunt spotten? We hebben een aantal van de meest indrukwekkende plekken om dieren in het wild te bekijken op een rijtje gezet. 

1) Indonesië 

Sumatra en Kalimanten hebben één belangrijk kenmerk gemeen: de eilanden vormen samen het leefgebied van orang-oetans. Deze vriendelijke mensapen komen nergens anders ter wereld voor en zijn – voorzichtig – te bewonderen in de wildernis van de eilanden. Aan de andere kant van het land, op de Kleine Soenda-eilanden, vind je de al even indrukwekkende Komodovaraan, de grootste hagedis op aarde. Sommige Komodovaranen kunnen wel drie meter lang worden. 

2) Uganda National Park 

Bwindi Impenetrable is de thuisbasis van ongeveer de helft van ’s werelds gorilla’s. De families van gorilla’s die in het bos leven worden nauwlettend in de gaten gehouden om ze te beschermen, maar als toerist kun je ze ook zien. Naast gorilla’s leven er veel verschillende soorten apen in het bos en is er een breed scala aan vlinders en vogels. De afgelegen jungle biedt hen een veilig thuis. 

3) Nieuw-Zeeland 

Op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland ligt het kleine stadje Kaikoura. Kaikoura is de perfecte plek om te genieten van de natuur in Nieuw-Zeeland. Langs de kust kunt u gemakkelijk duizenden zeehonden spotten en ook potvissen, bultruggen, dolfijnen en orka’s komen regelmatig voor. Een rit over het schiereiland, langs de Kaikoura Peninsula Walk, belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor elke dierenliefhebber.

4) Australië 

Australië heeft ongeveer 170 soorten slangen, waaronder veel van de vijfentwintig gevaarlijkste. Gelukkig heeft het land een schat aan meer schattige dieren, zoals de indrukwekkende kangoeroe, de schattige koala en de mooie kookaburra, ook bekend als de lachende vogel. De Outback is ook de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan hagedissen – van kleine exemplaren tot monsters van 2,5 meter – en de dingo’s, wallaby’s en koala’s die het ook hun thuis noemen. De diversiteit aan dieren in het wild in Australië is net zo verbazingwekkend als het land zelf. 

5) Ecuador 

Er zijn maar weinig plekken op aarde die kunnen tippen aan het rijke dierenleven van de Galápagos-eilanden in Ecuador. De Galápagos-eilanden zijn altijd volledig geïsoleerd in de oceaan geweest, wat de ontwikkeling van een unieke kleine wereld van flora en fauna mogelijk heeft gemaakt. De eilanden staan bekend om hun enorme reuzenschildpadden, indrukwekkende zeeleguanen en gekke blauwbenige boobies. De natuur overheerst op de eilanden en de meeste dieren zijn niet bang voor mensen.