Vakantieparken Drenthe: onverwacht mooi stukje Nederland

vakantieparken Drenthe

Als mensen denken aan plekken om op vakantie te gaan, dan komen vakantieparken Drenthe waarschijnlijk niet zo snel bij de meesten van hen op. Maar dat is naar mijn mening echt onterecht. Ik ben persoonlijk altijd al een groot fan geweest van het ontdekken van heel Nederland, omdat ik dat in mijn jeugd eigenlijk nooit zo gedaan heb. Ik ben opgegroeid in Limburg, en heb eigenlijk nooit iets anders dan Limburg en de Randstad ontdekt in mijn jeugd en studententijd. Best zonde eigenlijk. Op latere leeftijd ben ik Nederland meer gaan ontdekken, en Drenthe is een van mijn favoriete provincies gebleken.

Fietsen in Drenthe is top

Als jij houdt van ontspannen fietsen, dan is Drenthe voor jou misschien wel de beste provincie om naartoe te gaan. Weg uit de drukte van de stad is het er echt heerlijk om te fietsen. Er is meer dan 1700 km aan fietspad te vinden en de meeste van die paden zijn echt door de mooiste en meest rustige landschappen die je je maar kunt voorstellen. Ook voor de mensen die houden van mountainbiken is Drenthe overigens zeer geschikt met talloze mountainbikepaden in het bos en zelfs enkele tracks die verspreid over de provincie te vinden zijn.

vakantieparken Drenthe

Natuur en bezienswaardigheden bekijken

In Drenthe liggen maar liefst 3 beschermde Nationale Parken. Als jij dacht dat we in Nederland alleen de Veluwe hadden, kom je echt bedrogen uit. In Drenthe vind je zelfs het grootste aaneengesloten gebied met hei en zonder bewoning, van in heel Nederland. In andere woorden: nergens in Nederland is de natuur zo uitgestrekt als in Drenthe. En dat is nog lang niet alles: er is namelijk van alles te zien in de prachtige provincie. Denk bijvoorbeeld aan de imposante hunebedden die zijn overgebleven uit de oudheid. Ben je op zoek naar rust, boek een vakantie naar Drenthe!