Tips voor een vakantie Turkije 

Ga jij op vakantie naar Turkije en weet je niet wat je moet verwachten van dit land? Hieronder hebben wij een aantal tips over het land en hun cultuur en over een aantal leuke en interessante bezienswaardigheden. Ben jij benieuwd en wil jij goed voorbereid zijn voor je vakantie? Lees dan verder en ontdek Turkije.  

Praktische tips 

Naast leuke dingen te doen op vakantie is het vaak ook niet verkeerd om op de hoogte te zijn van de cultuur en de algemene punten in het land. In Turkije is de officiële taal gewoon Turks. In de grote en belangrijke toeristische steden wordt er ook Engels gesproken. Turkije is een Islamitisch land en in de ene plaats zijn de hier strenger in dan in de andere plaats. Als toerist ben jij te gast en ben jij verantwoordelijk om je te houden aan de regels van het land en geloof. Het is belangrijk om op je kleding te letten bij het bezoeken van een bezienswaardigheid. Vooral in de moskeeën. Schoenen worden hier achterlaten bij de ingang en vrouwen moeten hun hoofd, benen en schouders bedekken. Hou dus een doek bij de hand als een bezoek aan de moskee op de planning staat.  

In veel landen heb je in de grotere steden te maken met straatverkopers. Ook in Turkije. Dit hoort bij hun cultuur, dus accepteer dit gedrag. Echter is het niet verplicht iets te kopen wat je aangesmeerd krijgt! 

De wegen in Turkije zijn rond de stedelijke gebieden in een goede staat. In de landelijke gebieden is dit een ander verhaal. Hier zijn de wegen niet altijd goed onderhouden. Er is veel openbaar vervoer dat de steden verbindt. 

Bezienswaardigheden 

Afhankelijk van wat voor een vakantie jij wil, kun je gaan kijken naar welke plaats jij wil. Op zoek naar een All-Inclusive vakantie? Dan zit je aan de zuidkust helemaal goed. Aan de Turkse Riviera stikt het van de mooiste All-Inclusive resorts. Het miracle resort is er hier een van. Een heerlijke ontspannen vakantie met veel leuke activiteiten.  

Bij een vakantie naar Turkije kan een ballonvaart boven Cappadocië niet missen. Het lijkt hierbij alsof je op een andere planeet beland. Prachtige heuvels en reuze rotsblokken. Buitengewoon mooi en bijzonder! 

Ben jij meer van het strand en ontspannenheid? Bezoek dan het Cleopatra eiland. Een eeuwenoud eiland dat je voor de kust van Marmaris vindt. Hier vind je overblijfselen van de Romeinse tijd. Hier gaat een legende rond dat er zand ligt op het eiland dat door Cleopatra vanuit de Rode zee hierheen is gebracht. Na een bezoek ben je verplicht je te douchen, zodat je geen zand meeneemt. 

Naast deze prachtige en bijzondere bezienswaardigheden heeft Turkije nog veel meer te bieden. Bereid je voor op je reis met de praktische tips en ga op onderzoek uit naar de verdere bezienswaardigheden die jij wil zien. Laat je inspireren en wegblazen door de schoonheid van een vakantie naar Turkije.