Sloep huren in Friesland? Ga in zee met een betrouwbare verhuurder

Sloepverhuur Friesland

Een dagje een boot huren staat zonder meer garant voor een geslaagde dag uit met familie, vrienden of collega’s. Vooral het huren van een sloep is daarbij populair. Sloepen zijn immers toegankelijke boten, in die zin dat ze bescheiden zijn qua omvang, mede waardoor je geen vaarbewijs nodig hebt om er eentje te mogen besturen. De provincie Friesland leent zich natuurlijk bij uitstek om er een of meerdere dagen met een sloep op uit te gaan. Een gespecialiseerd bedrijf in sloepverhuur in Friesland vind je dan ook vast wel. Echter is het zaak in zee te gaan met een verhuurder die betrouwbaar is en extra aandacht besteed aan veiligheid. Lees hieronder waar een goede Friese sloepverhuurder volgens ons aan moet voldoen.

Sloepverhuur Friesland

Vaarregels

Wat betreft de veiligheid op de waterwegen: om die te waarborgen zijn er speciale vaarregels opgesteld. Enerzijds dien je die te kennen als je een sloep gaat besturen, maar aan de andere kant hoort een sloepverhuurder je hier nog eens extra van op de hoogte te brengen. Voorbeelden van vaarregels zijn dat je aan de rechterkant vaart, dat je niet opeens van koers verandert, dat je boten van rechts voorrang verleent en dat je ook voorrang geeft aan grotere schepen en schepen die varen met professionele doeleinden. 

Uitgebreide vloot 

Als je een Friese sloepverhuurder zoekt, dan is het verstandig een bedrijf te zoeken dat meerdere soorten sloepen in z’n vloot heeft. Op deze manier kan men je uitstekend adviseren welke sloep het meest geschikt is voor jouw groepssamenstelling en je aanvullende wensen. Al adviserend toont een dergelijke verhuurder normaal gesproken gelijk zijn deskundigheid aan op dit gebied.

Toeristische tips

Een bootverhuurder is er niet toe verplicht, maar het zou uiteraard wel mooi meegenomen zijn als deze je meteen van toeristische vaartips voorziet. Zo wordt het jou als recreant makkelijker gemaakt en kun je zo optimaal mogelijk genieten van een ontspannen dag.