Op vakantie naar Turkije, dit moet je weten:

Heb je een vakantie naar Turkije op de planning staan? Dat is natuurkijk een hartstikke fijn vooruitzicht. Turkije als vakantieland is perfect. Het klimaat is er goed, je kan er lekker eten en er zijn gezellige en leuke mensen. Dat is dus alvast allemaal goed op orde. Dat neemt niet weg dat je wel zeker wilt zijn dat je vakantie ook een leuke tijd wordt. Daarom vind je op deze plek de dingen die je in ieder geval moet weten. Dit maakt het nog iets makkelijker.

Letten op het seizoen

Het is belangrijk om goed te bekijken wanneer je je vakantie in Turkije gaat vieren. Het maakt in dit land namelijk sterk uit welk seizoen het betreft. Vooral met het oog op de tarieven is dit erg belangrijk. In het hoogseizoen liggen de prijzen nu eenmaal wat hoger. Wanneer je dus net buiten het hoogseizoen naar Turkije kan gaan, dan kan dit je wel heel veel opleveren. Je krijgt dan namelijk een vakantie van dezelfde hoge kwaliteit, alleen dan veel voordeliger. Dat is de moeite waard.

ID-kaart is voldoende

Wanneer je op vakantie naar Turkije gaat, dan moet je je natuurlijk wel kunnen legitimeren. Het goede nieuws is dat de politie in Turkije genoegen neemt met je Europese ID-kaart. Je hoeft dus geen volledig paspoort te hebben. Dat is alvast gemakkelijk. Wel is er één punt van aandacht. De kaart moet op het moment dat je in Turkije bent nog minimaal 150 dagen geldig zijn. Weet je dus al dat je binnenkort je ID-kaart moet verlengen, dan is het slimmer om dat voor je vertrek naar het zuiden te doen.

Verschillende kanten van het land

Heb je je vakantie naar Turkije nog niet geboekt en ben je nu aan het kijken naar de mogelijkheden? Dan is er nog iets wat je moet weten. Het land heeft veel verschillende kanten. De kustplaatsen en de hoofdstad zijn natuurlijk wel bekend en in trek. Er is echter nog veel meer te zien en te beleven in Turkije. Het is dus ook interessant om je daar eens in te verdiepen. Zo vind je de leukste plekken waar je je helemaal op je gemak kan voelen.