Op vakantie in eigen land, op naar Drenthe!

Drenthe is een rustige provincie waar je prachtige herinneringen kan op doen. Veel natuur, bos en gezelligheid in de leukste brinkdropjes van de provincie. Kom je uit een drukke omgeving en wil je je even lekker terugtrekken? Dat kan! Daarnaast is er van alles te beleven en te doen. Met of zonder kinderen heeft deze Hunebeddenprovincie van alles te bieden. Prachtige Nationale Parken, natuurgebieden en leuke vrijetijdsmogelijkheden. Ook kent de provincie veel historie met mooie, maar ook minder mooie verhalen. Denk aan het verzamelkamp Westerbork dat in de Tweede Wereldoorlog diende als tussenstation voor de concentratiekampen in Duitsland. Maar ook kent het Bartje. Misschien ken je de bekende uitspraak wel; Ik bid niet veur brune bonen, oftewel ik lust geen bruine bonen. Kortom, volop plezier te vinden!

Wil je een huisje in Drenthe huren voor een weekendje weg? Of heb je al eentje geboekt? Lees dan vooral verder. In dit artikel lichten we leuke dagjes weg toe. Zo hoef je je absoluut niet te vervelen. Veel lees plezier!

Dagje uit met kinderen

Zoek je mogelijkheden om samen met jullie kinderen een leuke dag te hebben? Dan zit je hier zeker goed. Natuurlijk vervelen kinderen zich niet snel. Een speeltuin, zwembad of een fiets op een vakantiepark is natuurlijk al snel genoeg. Maar om de hele dag in en rond het vakantiepark door te brengen is ook niet gewenst. Hieronder hebben een paar leuke avontuurlijke dagjes opgeschreven:

  • Maak een wereldreis binnen een dag tijd. Kom naar Emmen om jezelf midden in de wildernis te droppen. Hier sta je in oog met veel wilde dieren die je normaal gesproken niet zo vaak zult zien. Ga op safari of maak een rondvaart midden door de jungle
  • Attractiepark Drouwenerzand. Geniet van leuke en spannende attracties midden in het bos waar dit attractiepark zich bevindt. Misschien is het zelfs wel op de fiets te bereiken vanaf jullie vakantiehuis! Maar ook ponypark Slagharen is een bekend attractiepark vlak over de grens met Overijssel
  • Is het even wat vies weer, dan kun je je altijd nog vermaken in het indoor attractiepark Plopsa Coevorden.
  • Lekker klauteren en klimmen? Bezoek de vele speelbossen of belevingspaden. Lekker hutten bouwen en gebruik maken van alles wat er in de bossen te vinden is. Voor de oudere kinderen kun je het nog spannender maken in de klimbossen. Klim omhoog en roetsj via de zipline naar beneden. Gaaf man!
  • Bij mooi en warm weer zoek je natuurlijk de verkoeling op. Drenthe kent een aantal mooie zwemplassen en dat midden in de natuur. Enkele mooie locaties zijn Recreatiecentrum Ronostrand, Tussenboerslanden en recreatieplas ’t Nije Hemelriek.

Natuurlijk kun je ook een dagje aan de shop en de struin in de grote steden Emmen en Assen, maar ook Groningen en Zwolle zijn dichtbij. Kortom genoeg vertier in Drenthe!

De natuur van Drenthe

De provincie Drenthe kent veel natuurgebieden en parken. Bekende Nationale Parken zijn het Drents Friese Wold, Dwingelderveld en de Drentsche Aa. Deze mooie natuurparken zijn ideaal om met de fiets of wandelend te ontdekken. Ieder park heeft zo haar eigen charmes. Je vindt hier zoal bos, zandverstuivingen, heide en beekdalen. Maar ook op sommige plekken liggen oude mensengraven uit de IJstijd, de hunebedden. Deze liggen verspreid over de hele provincie en zijn wellicht te vinden op een van de loop- of fietsroutes die je hebt uitgestippeld.

  • Dwingelderveld bestaat voornamelijk grote heidevelden waar je vele brink- en esdorpen terugvindt. De brink was vroeger de verzamelplek voor het vee, voordat het naar de omliggende weilanden werd gebracht om daar te grazen. Nu zijn het gezellige dorpskernen geworden. Hier vind je gezellige terrasjes en leuke restaurantjes. Dwingeloo is er eentje van! Beginnen aan je tocht doe je bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen
  • Het Drents Friese Wold bestaat voornamelijk uit prachtige bossen en is op de Veluwe na het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Je fietst of wandelt hier van het ene naar het andere hoogtepunt. Fietsen, wandelen en mountainbiken kan hier zeker goed! Je kunt beginnen in de plaats Diever
  • Drentsche Aa is een kronkelende rivier van maar liefst 28 kilometer lang en passeert 21 dorpen en gehuchten. Daarnaast vloeit het over in het ene na het andere type landschap.