Huis kopen in Spanje

Er zijn verschillende aanbieders die je kunnen helpen met het kopen van een huis in Spanje. Het beste is om te kiezen voor een aanbieder met een kantoor in Nederland, zoals Hi Homes Spanje. Hier kun je gemakkelijk terecht met al jouw vragen en zij spreken dezelfde taal. Ook weet een aanbieder met een Nederlands kantoor precies hoe jij als Nederlander en huis kunt kopen in Spanje en wat hier allemaal bij komt kijken.

Hulp bij het aankoopproces

De aanbieder brengt samen met jou al jouw wensen in kaart. Deze wensenlijst gebruikt hij om vervolgens geschikte woningen te zoeken. Zodra hij een aantal woningen heeft gevonden, ga je die samen met hem bezichtigen. Heb je een woning gevonden die aan al jouw verwachtingen voldoet en wil je deze woning graag kopen? Dan brengt de aanbieder voor jou een bod uit. 

Als dit bod wordt geaccepteerd, zal er nog een advocaat naar verschillende zaken gaan kijken. Is alles in orde? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Vanaf het moment dat deze akte is ondertekend door beide partijen is de woning definitief van jou!

Na de aankoop

Verschillende aanbieders – waaronder Hi Homes Spanje – kunnen je na de aankoop van je nieuwe huis in Spanje nog blijven ondersteunen. Zo kunnen zij jou bijvoorbeeld helpen met het regelen van de complete verbouwing. Hierbij kun je denken aan het inschakelen van en contact houden met aannemers en tuinarchitecten, het beveiligen van je huis, het ontwerpen van de keuken of badkamer en aansluiten van water en elektriciteit. Ook kunnen zij jou hulp bieden met het in- en uitpakken van meubels en het regelen van een ziektekostenverzekering.