Hoe Agriturismo Spanje het toerisme verandert

De plek voor de echte liefhebbers
Spanje staat hoog in de top 10 lijst van favoriete vakantielanden; wie dit land wil bezoeken moet absoluut een Agriturismo Spanje overwegen. We hebben het hier over een heel nieuwe stijl van vakantie vieren. Je bevindt je namelijk niet in een toeristisch gebied waar je vooral Nederlands hoort om je heen; je bent op het Spaanse platteland. Een agriturismo is een plek die door lokale gezinnen wordt gerund en waar je verblijft op een verbouwde boerderij.

Net als op televisie
Je hebt je vast wel eens verbaasd over Nederlanders die naar het buitenland vertrekken om daar een Bed and Breakfast te beginnen. In een oude historische boerderij worden appartementen gebouwd die vervolgens worden verhuurd. Heimelijk verlang je er naar om eens op zo’n plek jouw vakantie te vieren. Agriturismo in Spanje Refugio Marnes is zo’n plek. Je bevindt je op een boerderij of in een eigen vakantiehuis. Je hebt het rijk nagenoeg alleen terwijl je geniet van al het goede van de Spaanse zon. Je beleeft er een onvergetelijke vakantie waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je ruzie krijgt met jouw buurman over een strandstoel.

Voor de liefhebbers van ruimte
Wanneer jij ervan houdt om de natuur van jouw vakantieland te verkennen en daarbij niet om de haverklap een souvenirwinkel tegen te komen is een verblijf in een dergelijk Bed and Breakfast een absolute aanrader. Je zit niet hutje mutje gepakt op een strand onder een zweterige parasol; jij hebt de ruimte om te genieten. Het gebied waar je op vakantie gaat is een beschermd natuurgebied wat inhoudt dat er sprake is van ongerepte natuur. Plastic komt amper voor op jouw vakantieadres; de natuur wordt in alles gerespecteerd. Refugio Marnes is dan ook een gebied waar het toerisme radicaal wordt veranderd. In plaats van dat er roofbouw wordt gepleegd op de natuur vanwege het toerisme wordt er een toevoeging geleverd aan het milieu. De natuurlijke factoren zoals zon en water worden gebruikt om het landschap te verrijken en het milieu te sparen.