Brugge: ideale bestemming voor stedentrip dicht bij huis

stedentrip brugge

Waar in Nederland je ook precies woont, in hooguit een paar uur rijden met de auto kun je de Belgische stad Brugge bereiken. Brugge is een van de grootste steden van België en zeker ook een van de fraaiste. Het historische stadscentrum met de vele indrukwekkende panden springt hier natuurlijk meteen in het oog, net als de smalle straatjes en grachtjes die door de stad leiden. Hieronder lees je enkele tips die je helpen je stedentrip in Brugge tot een succes te maken.

stedentrip brugge

Boek een boottrip

Een van de beste manieren om een stad te verkennen is altijd per boot. Als die gelegenheid bestaat natuurlijk, en welja, in Brugge bestaat deze optie zeker. Een boottocht in Brugge kan je zelfs dwars door het centrum leiden. Het aantrekkelijke van zo’n boottrip is dat je op de boot echt alle tijd hebt om even om je heen te kijken en al het fraais in je op te nemen. 

Maak een stadswandeling die je langs alle highlights leidt

Er zijn natuurlijk ook plekken in Brugge waar je met de boot niet langs kunt varen. Als je dus alle hoogtepunten van de stad wilt verkennen, dan ontkom je er niet aan een flinke stadswandeling te ondernemen. Het zal echter de moeite zeker lonen, vooral als je je wandeling goed uitstippelt zodat je geen enkele highlight mist. 

Een plek die je uiteraard zeker niet kunt missen is De Markt. Dit is een imponerend plein waar gemotoriseerd verkeer zeldzaam is. Hier kun je dus echt van het beste van het stadsleven genieten, zeker als je de toren Belfort van Brugge in je blikveld hebt. Andere bouwwerken die tot de verbeelding spreken zijn de Sint Salvatorskathedraal, de Onze Lieve Vrouwe en de Basiliek van het Heilig Bloed.