Alles wat je moet weten over parkeren Scheveningen

Natuurlijk ben je niet de enige die op een mooie dag naar Scheveningen gaat. Deze prachtige plek in Nederland trekt duizenden dagjestoeristen aan. Maar natuurlijk wil je wel jouw auto kwijt. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over parkeren Scheveningen.

Parkeren Scheveningen

De Parking Nieuwe Parklaan ligt middenin in Scheveningen en beschikt over 570 parkeerplaatsen, ideaal om te parkeren Scheveningen dus. Daarnaast heeft de parkeergarage 15 verdiepingen, een lift en drie trappenhuizen. Ook goed om te weten is dat er een directe verbinding is met het Holland Casino. Het parkeerterrein is zeer goed bereikbaar vanaf de boulevard van Scheveningen. Er zijn twee uitgangen. Je kunt vanaf de Boulevard richting het parkeerterrein lopen vanaf het parkeerterrein richting het strand. Vervolgens kun je allerlei leuke activiteiten ondernemen op het strand en de boulevard. Bezoek bijvoorbeeld de wereldberoemde Pier of Pathé Cinema Scheveningen. 

Parkeerplaats Badhuisstraat

Je kunt jouw auto eventueel ook kwijt in de Parkeerplaats Badhuisstraat. Het is gelegen onder de Hoogvliet supermarkt in het winkelgebied van Scheveningen Dorp. Bovendien ontvangen supermarktbezoekers na het doen van hun boodschappen een uur lang parkeerkorting.

Parking Strand

Om te parkeren Scheveningen, kun je kiezen voor de parkeergarage. De grootste ondergrondse parkeergarage bevindt zich vlakbij het strand van Scheveningen. Het beschikt over maar liefst 2030 plekken. Vanaf daar is het vijf tot tien minuten wandelen naar het strand. Even een aantal feiten op een rij:

  • 2030 parkeerplaatsen.
  • 3 parkeerdekken
  • Maximale hoogte van 1.9 meter.
  • 4 liften 
  • 0 mindervalide parkeerplaatsen
  • 4 oplaadpunten voor elektrische voertuigen
  • Kentekenherkenning is aanwezig. 
  • Slagboom opent automatisch bij het uitrijden

Parkeren bij het Kurhaus

Een andere bekende plek om te parkeren Scheveningen is bij het Kurhaus. Het beschikt over 250 parkeerplekken, dus er is genoeg ruimte voor iedereen. Wel is het een van de kleinste parkeerplaatsen in Scheveningen. Is er geen plek meer? Ga dan naar de al eerder genoemde Nieuwe Parklaan of de parkeerplaats bij het strand. 

Parkeren bij het Noordelijk Havenhoofd

Wie dicht bij het strand wil parkeren kan ook naar het Noordelijk Havenhoofd. Het grenst namelijk aan het strand en de boulevard van Scheveningen. Ideaal wanneer je niet verder wil lopen. Deze parkeerplaats beschikt over 300 parkeerplaatsen.

Parkeren Scheveningen bij het Zwarte Pad

Het Zwarte Pad is een bekende straat in Scheveningen waar je allerlei restaurants en beachclubs vindt. Het ligt tussen de duinen en vlakbij het Noorderstrand van Scheveningen. De capaciteit is 450 parkeerplaatsen. Dit is een behoorlijke capaciteit en de kans is groot dat jij hier je auto kwijt kunt. Mocht dit niet het geval zijn, dan weet je dankzij bovenstaande info dat er nog tal van mogelijkheden zijn.

Wat zijn de kosten van parkeren Scheveningen?

De kosten om te parkeren Scheveningen verschilt. Ga er vanuit dat je 0.80 cent per kwartier kwijt bent, of een maximum van 19.20 euro voor 24 uur. Bewaar jouw parkeerticket altijd goed. Een verloren ticket kost namelijk veel geld, namelijk 50 euro. Op de parkeerplaatsen van Scheveningen kom je steeds meer elektrische auto’s tegen. Ook daar zijn kosten aan verbonden. Het starttarief is 0.00 euro, maar wordt uiteindelijk 0.30 eurocent per kWh.